fredag 17 april 2015

Simskola & Vuxensim

Simskola är verkligen något av det bästa jag vet, att lära barnen simma och ge dem en livförsäkring. 
För att kunna simma räddar många liv om inte bara ditt eget utan även medmänniskors.

Även fast alla kanske inte hinner lära sig simma under tiden man har dom så får det iallafall vattenvana och kan känna sig bekvämare i vattnet.
Barn som har vattenvana har större chans att kunna lära sig simma än de som inte har det.

Att få lära dem från början med lek & bus & ramsor är så roligt!
Se deras framsteg steg för steg och se hur glad de blir då de klarar av något som de tycker är svårt eller läskigt.

Trots att det oftast finns någon som är rädd för att få vatten i ansiktet och grinar krokodiltårar så är det ändå roligt!  Det är bara kämpa och inte ge upp, försöka få barnen att känna en trygghet hos en istället för att avbryta.

Sen är det ju alltid lika kul när man har avslutning och man får kramar av alla, var en flicka jag hade för något åt sen som.jag fortfarande än idag kommer ihåg. Hon började grina för att hon ville fortsätta ha simskola med mig. Det gör ju en så himla glad att det uppskattas det man gör.
Sen är det ju lite småkul när barnen säger att de hellre vill simma med mig i vissa sammanhang. :)

Jag skulle så gärna vilja ha min egen simskola, bara en liten med ett mindre antal barn. Hade varit kul att ha det i Harads och man kan ha de på sin fritid eller ha simträning. 

Hörde efter på badhuset i Harads men fick till svar att det inte finns barn så det räcker till att ha simskola och simträning. Är det verkligen så?
Tycker det finns mycket barn som ka  tänkas behöva gå i simskola eller lek & plask. Och även lite äldre som kan vilja gå simträning?

Vuxensim är ju något som är roligt också, även fast det är lite annars än vanlig simskola. Med tanke på att man inte kan "leka" sig fram och lära sig som barn. Men det är alltid kul att få lära någon som verkligen vill lära sig något!

Finns säkert ett gäng vuxna i Harads som också skulle vilja lära sig men kanske inte törs anmäla sig för att man tycker det är pinsamt eller skäms för att man inte kan simma i vuxen ålder.  Det är verkligen inget att skämmas för och vi som simlärare tycker det är jätte starkt gjort att våga lära sig simma i vuxen ålder! Har haft många med olika ursprung och ålder som vilja lära sig och de är dom tacksammaste man kan ha.

Om man får ihop ett gäng med barn och eller vuxna kanske man skulle kunna ordna något?

Maila gärna eller kommentera era intresse så kanske man kan ordna ihop något om någon känner att de skulle vilja hjälpa till. :)

Mail: mizz_tezz_@hotmail.com
Finns även på facebook om man vill skicka ett meddelande där, Tezz Strömberg.

(Skrivit den 17 April 2015 kl.00:41. Autopublicering 17 April kl.09.30.)

Ha de bra!
Kram
Tezz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar